Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

УДК 371.124

Чиримпей О.Є.

ВИКОРИСТАННЯ СИСТЕМ ЕЛЕКТРОННИХ ПРЕЗЕНТАЦІЙ
В КОМБІНАЦІЇ З ІНШИМИ ТЕХНОЛОГІЯМИ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ЕФЕКТИВНОСТІ НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНОЇ РОБОТИ ВИКЛАДАЧА

ВСП НАУ Слов’янський коледж Національного авіаційного університету

Technology of increase of efficiency of educational and methodical activity of teacher is in-process considered by the use of the program of electronic presentations of MS PowerPoint to the package of Microsoft Office in combination with other programmatic systems of this package, and also  different programmatic systems which are utilized on the base of the operating system of Windows, and can be utilized, as an element of studies and self-control, and to carry the proper educational-pedagogical loading.

 

Темпи зростання кількості обчислювальної техніки, яка використовується в навчальному процесі, та її програмного забезпечення вимагають від викладача пошуку нових методів в навчанні, в роботі з сучасною молоддю, інтегрування їх інтересів в  свої цілі навчання. Удосконалення методів навчання в контексті використання обчислювальної техніки ставить перед викладачем багато методичних завдань по переробці і доопрацюванні існуючої навчально-методичної документації та створенні нових електронних інтерактивних методичних посібників з використанням сучасних комп’ютерних технологій.

Викладачі ВУЗів зобов'язані враховувати в своїй діяльності всі науково-технічні досягнення в цій галузі з метою забезпечення рівня знань і навичок при підготовці висококваліфікованого фахівця відповідного рівня і профілю, компетентного, відповідального, орієнтованого в суміжних областях діяльності, здібного до ефективної роботи на рівні міжнародних стандартів, готового до постійного професійного зростання, що і є основним завданням професійної освіти.

Поставлені задачі неможливо вирішувати без підвищення ролі як аудиторних занять так і самостійної роботи студентів в освоєнні учбового матеріалу дисциплін, без посилення відповідальності викладачів за розвиток навиків самостійної роботи, без виховання творчої активності і ініціативи з боку студентів.

Відповідно до Державного освітнього стандарту (ДОС) програма вивчення дисциплін, що входять в учбовий план, передбачає, окрім обов'язкових годин аудиторних робіт, також і певні об'єми самостійної роботи студента (СРС). І об’єми СРС з дисципліни значно більші (в деяких випадках 2/3 від загального об’єму годин з дисципліни) ніж об’єм годин відведений на аудиторні заняття. Ця ситуація вимагає від викладача більш відповідального підходу до підбору, розподілу та вибору форм надання учбового матеріалу студентам.

Для того щоб зробити свою лекцію, або певний об’єм матеріалу для СРС біль наочною, зрозумілою та насиченою інформацією, при обмеженні в часі,  викладач не зобов’язаний вишукувати, вивчати для використання якісь спеціалізовані програмні засоби. Для цього з повною упевненістю в досягненні всіх вище поставлених цілей можна використовувати програму електронних презентацій MS PowerPoint пакету Microsoft Office в комбінації з іншими програмними системами та можливостями глобальної мережі Internet.

ЧИТАТЬ ВЕСЬ ТЕКСТ >>>

 

 
Секции-октябрь 2011
КОНФЕРЕНЦИЯ:
  • "Научные исследования и их практическое применение. Современное состояние и пути развития.'2011"
  • Дата: Октябрь 2011 года
  • Проведение: www.sworld.com.ua
  • Рабочие языки: Украинский, Русский, Английский.
  • Председатель: Доктор технических наук, проф.Шибаев А.Г.
  • Тех.менеджмент: к.т.н. Куприенко С.В., Федорова А.Д.

ОПУБЛИКОВАНО В:
  • Сборник научных трудов SWorld по материалам международной научно-практической конференции.