Рейтинг пользователей: / 1
ХудшийЛучший 

УДК 613.2.002.35: 614.31

Івашків Л.Я., Бомба М.Я., Шах А.Є., Мацьків О.О., Вівчарук О.М.

Аналіз вмісту харчових добавок у продуктах харчування та їх небезпекИ для здоров’я споживачів

Львівський інститут економіки та туризму,

Львів, Менцинського 8, 79007

UDK 613.2.002.35: 614.31

Ivashkiv L.Ya., Bomba М.Ya., Shakh А.Ye., Маtskiv О.О., Vivsharuk О.М.

Review of the content of food additives in food products and their consumers health hazards

Lviv Institute of economy and tourism,

Lviv, Mentsynskiy 8, 79007

 

 

 

Анотація. У статті проаналізовано продукти харчування на вміст харчових добавок Е102, Е110, Е122, Е124, Е211, Е250, Е 320, Е450, та Е951. Більшість цих добавок є заборонені в багатьох країнах через небезпеку для здоров’я людини. Проведено оцінку поінформованості споживачів про харчові добавки та їх можливі ризики для здоров’я.

Ключові слова: харчові добавки, безпека харчових продуктів.

Abstract. The article analyzes food products that are containing food additives of Е102, Е110, Е122, Е124, Е211, Е250, Е 320, Е450, and Е951. These most additives are forbidden in many countries from a consumers health hazard. The estimation of consumer awareness about food additives and their health risks was made.

Key words: food additives, food safety.

ЧИТАТЬ ВЕСЬ ТЕКСТ >>>