УДК 504.064.3:574:664
Христенко О.А.
ЕКОЛОГІЧНИЙ МОНІТОРИНГ ВИРОБНИЦТВА СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКОЇ ПРОДУКЦІЇ ЯК КОНКУРЕНТНА ПЕРЕВАГА КРАЇН ВИРОБНИКІВ
Миколаївський державний аграрний університет
У статті відображено результати дослідження щодо органічного виробництва у контексті екологізації сільського господарства.
Ключові слова: агропромисловий комплекс, органічні технології, екологічні аспекти.
Досвід розвинутих країн, гострота продовольчого забезпечення населення згладжується тоді, коли успішно працює агропродовольчий комплекс. Як зазначається в проекті Національної доктрини реформування та розвитку агропродовольчого комплексу України, «агропродовольчий комплекс – сектор економіки, який об’єднує галузі й види економічної діяльності, включені в технологічний ланцюг виробництва і просування на ринок сільськогосподарської продукції та продуктів харчування» [3].
Але глобальні зміни тенденцій розвитку світової економіки тісно пов’язані з підвищенням попиту на продукцію органічного виробництва, яка має високий рівень якості, крім того порівняно з традиційною існують соціальні, економічні та екологічні переваги.