Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

УДК 619:616.98:579.842

Тімченко О.В.

Ізоляція сальмонел з риби та рибних напівфабрикатів морожених

Полтавська державна аграрна академія,

Полтава, Сковороди, 1/3

UDC 619:616.98:579.842

Timchenko O.V.

An isolation of salmonella from fish and frozen fish ready-to-cook foods

State agrarian academy of Poltava,

Poltava, Skovoroda, 1/3

В цьому докладі розглядаємо результати бактеріологічного дослідження риби та рибних напівфабрикатів морожених, щодо ізоляції з них сальмонел, а також встановлення їх серологічного варіанту. Встановили, що частіше висіваються сальмонел групи D1 (50 %) - Salmonlla еnteritidis В, Salmonella dublin та групи В (25 %) - Salmonella paratyphi B, Salmonella derby, а також зустрічаються рідкісні групи (25%) Н, R.

Ключові слова: сальмонела, рідкісні групи, серологічні групи, серологічні варіанти, поживне середовище, культивування, сальмонельозні сироватки.

In this application examine the results of bacteriologic examination of fish and frozen fish, ready-to-cook foods with the aim selection, of salmonella and establishment of theirs serovariant. It was set that distinguished salmonella more often in groups D1 (50 %) - Salmonella еnteritidis В, Salmonella dublin and in groups В (25 %) - Salmonella paratyphi B, Salmonella derby and also there are rare groups (25%) H, R .

Key words : salmonella, rare groups, isolation, nourishing environment, cultivation, serums of salmonella

ЧИТАТЬ ВЕСЬ ТЕКСТ >>>