Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

УДК 619:636.087.73

Захаренко М.О., Шевченко Л.В., Михальська В.М.

Малюга Л.В., Поляковський В.М.

ВМІСТ КАРОТИНОЇДІВ І ВІТАМІНУ А У ВЕРШКОВОМУ МАСЛІ ТА МОЛОЦІ ПРИ ВИКОРИСТАННІ β-КАРОТИНУ БІОТЕХНОЛОГІЧНОГО СИНТЕЗУ В ГОДІВЛІ КОРІВ

Національний університет біоресурсів і природокористування України 

Київ, Героїв Оборони 19, 03041

UDC 619:636.087.73

Zakharenko N.A., Shevchenko L.V., Polyakovskiy V.M., Mikhalska V.M.

Malyuga L.V.

CONTENT OF KAROTINOIDS AND VITAMIN OF A IN BUTTER AND MILK AT THE USE β-CAROTENE BIOTECHNOLOGICAL SYNTHESIS IN FEEDING OF COWS

National University Of Life and Environmental Sciences of Ukraine,

Kyiv, Geroev Oboronu 19, 03041

У даній статті розглядаються результати використання у годівлі лактуючих корів вітатону в дозі, яка відповідає їх потребі у β-каротині. Встановлено, що згодовування вітатону сприяє поліпшенню біологічної повноцінності молока за рахунок підвищення рівня β-каротину та вітаміну А у молочному жирі. Останнє дає можливість вважати вітатон ефективним джерелом β-каротину для організму корів як засіб, що сприяє поліпшенню якості, біологічної повноцінності молока.

Ключові слова: β-каротин, вітатон, лактуючі корови, вершкове масло.

In this article are the results of the use in feeding of cows milk of vitatonu examined in a dose which answers their requirement in β-carotene. Is it set that feeding of vitatonu is instrumental in the improvement of biological full value of milk due to the increase of level β-carotene but to the vitamin of A in milk fat. Does the last enable to consider vitaton an effective source β-carotene for the organism of cows as a mean, which is instrumental in the improvement of quality, biological full value of milk.

Keywords: β-carotene, vitaton, cows milk, butter.


ЧИТАТЬ ВЕСЬ ТЕКСТ >>>