Рейтинг пользователей: / 0
ХудшийЛучший 

УДК 681.518.52:622.692.4

Кучмистенко О.В., Давиденко Л.І.,  Зварич Г.Г., Семенцов Г.Н.

АНАЛІЗ І ВИБІР МЕТОДУ ВИЯВЛЕННЯ МІСЦЯ І ЧАСУ ВИТОКУ АБО НЕСАНКЦІОНОВАНОГО ВІДБОРУ НАФТИ З МАГІСТРАЛЬНОГО НАФТОПРОВОДУ

          Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу

 

This work is dedicated to the analysis of dynamic properties of the measuring channel of the existing systems for monitoring leakage of oil from the oil pipeline and the necessity of forming a new control method, which is based on the methods of Fuzzy Logic and fuzzy set theory.

Key words: control, trunk pipeline leaks, fuzzy logic, measurement channel.

Эта работа посвящена результатам анализа динамических свойств измерительного канала существующих систем контроля за утечками нефти из магистрального нефтепровода и обоснованию необходимости создания нового метода контроля, который базируется на методах Fuzzy Logic и теории нечетких множеств.

Ключевые слова: контроль, магистральный нефтепровод, утечка, нечеткая логика, измерительный канал.

При досліджені систем транспортування нафти з метою оперативного контролю і керування важливо правильно описати поведінку контрольованого об'єкта в конкретних технологічних ситуаціях [1, 2]. Система транспортування нафти є досить складним технологічним об’єктом керування внаслідок різноманітності процесів, які відбуваються у неї: гідравлічних, теплових, масообмінних.

Аналіз такої системи базується на розв’язані системи рівнянь, які являють собою сукупність декілька десятків лінійних, нелінійних, алгебраїчних і диференціальних рівнянь. Математичний опис повинен дати змогу розрахувати експлуатаційні параметри, головним чином в неусталених режимах  як в нормальному режимі експлуатації так і при аналізі можливих аварійних та передаварійних ситуації, що пов’язані з відхиленнями від нормальних режимів функціонування, в тому числі і під час несанкціонованих відборів нафти.

З метою оперативного контролю і керування доцільно застосовувати моделі, які дозволяють розраховувати швидкодіючі процеси контролю і керування за час, який в декілька разів менший сталих часу самих процесів.

ЧИТАТЬ ВЕСЬ ТЕКСТ >>>

 
Секции-октябрь 2011
КОНФЕРЕНЦИЯ:
  • "Научные исследования и их практическое применение. Современное состояние и пути развития.'2011"
  • Дата: Октябрь 2011 года
  • Проведение: www.sworld.com.ua
  • Рабочие языки: Украинский, Русский, Английский.
  • Председатель: Доктор технических наук, проф.Шибаев А.Г.
  • Тех.менеджмент: к.т.н. Куприенко С.В., Федорова А.Д.

ОПУБЛИКОВАНО В:
  • Сборник научных трудов SWorld по материалам международной научно-практической конференции.