УДК 641.85:637.147
Никифоров Р.П., Коршунова А.Ф.
ОБОСНОВАНИЕ СПОСОБА ПОЛУЧЕНИЯ ПОЛУФАБРИКАТА НА ОСНОВЕ БЕЛКОВ ОБЕЗЖИРЕННОГО МОЛОКА С ПОВЫШЕННЫМИ ПОВЕРХНОСТНО АКТИВНЫМИ СВОЙСТВАМИ
Донецкий национальный университет экономики и торговли имени Михайла Туган-Барановского
UDC 641.85:637.147
Radion Nikiforov, Аnna Korshunova
SUBSTANTIATION OF A WAY OF RECEIVING A SEMI-FINISHED PRODUCT ON THE BASIS OF PROTEINS OF SKIM MILK WITH INCREASED SUPERFICIALLY ACTIVE PROPERTIES
Donetsk national university of economics and trade named M.I. Tugan-Baranovsky
В данном докладе приведены результаты исследований по разработке полуфабриката на основе белков обезжиренного молока и дикорастущих ягод без использования пенообразователей.
Ключевые слова: пенообразующая способность, стойкость пены, молочные белки.
Work is devoted to results of researches on development of semi-finished product on the basis of proteins of skim milk and growing wild berries without use of foam-forming additive.
Keywords: form froth ability, stability of foam, proteins of skim milk.